De Luister-en-Vertel-Tournee

7.11.07

Comunicado do Bolivia

Dinsdag 6 november 2007
dag 6 van De Luister-en-Vertel-Tournee in Bolivia
en dag 4 in Quijarro


Half elf is het als Verkenner het treinstation van Quijarro binnenloopt. Niet voor de eerste keer vandaag. Een uur geleden was hij hier ook al. "Dies" antwoordde de vrouw achter een loket in de grote wachtruimte boven op zijn vraag of er al nieuwe informatie is over wanneer de trein weer rijdt. Tien uur.

En dus is hij er nu weer. Hij leest de mededeling die op het raam van het loket voor de kaartjes beneden hangt. Dat begint precies hetzelfde als het communique van gisteren. Maar het eindigt anders. Gisteren stond er dat er morgen, vandaag dus, om 8.00 horas nieuwe informatie is. Vandaag staat er beter nieuws.




COMUNICADO

Suspencion del Servicio de Pasajeros
por Bioqueos en la Via Ferrea



Ferroviaria Oriental S.A. comunica al publico usuario en general, que debida al bloqeo de la via ferrea por 48 horas iniciado el Lunes 05/11/07 en las comunidades de Santa Ana y Candelaria por demandas relacionadas con la contruccion de la carretera Santa Cruz - Puerto Suarez, los servicios de pasajeros Santa Cruz - Quijarro - Santa Cruz, quedan suspendidos par hoy dia, retornando a la normalidad el dia de manana miercoles 07 de noviembre dei presente ano.

Unidad de Pasajeros

Quijarro, 6 de noviembre 2007



Dan nog maar een dag in dit dorpje doorbrengen. Hopelijk morgen naar Santa Cruz. Als alles goed gaat komt Verkenner daar dan overmorgen aan.

Morgen is ook de dag van Miguel. Benieuwd of de treinreis genoeg avonturen oplevert om een boeiende carpe diem brief te schrijven.


3 brutale vragen:

1.
Begrijpt u het? Als u Spaans beheerst is het een koud kunstje de Boliviaanse mededeling te lezen. Maar ook voor wie geen Spaans spreekt is er vast wel een touw aan vast te knopen. Als u er de tijd voor heeft, puzzel maar eens.

2.
Ook al heeft dit communique geen enkel nut voor Nederlandse treinreizigers noch voor het Nederlandse publiek, wie weet weet u toch iemand die geinteresseerd is in dit soort berichten. Als dat zo is, stuur of vertel het door.

3.
Misschien, heel misschien is het communique, al dan niet na vertaling in begrijpelijk Nederlands, u wel een euro waard. Als dat zo is, doneer het aan rekeningnummer 1689.67.456 van de Stichting Luister en Vertel Tournee te Oisterwijk. Maar alleen als u het een euro waard vindt. Anders niet. Beschouw het anders maar als een mededeling van dienstregelingaard.



Vriendelijke groet, ton